Hamburger cu dulceață de ceapă

Porție: 8
  • Distribuiți:

La servire ungem partea de jos a chiflelor cu dulceață de ceapă, punem peste rondele de ceapă roșie și ardei iuți copți, peste care vine carnea, cu brânza în sus, și „închidem” cu cealaltă bucată de chiflă. Putem să punem și o frunză de salată iceberg peste carne. Fixăm cu un băț pentru frigăruie.

Pregătire

Chiftele

Tăiem în cuburi carnea și seul, condimentăm cu sare și piper după gust, după care tocăm în tocător de carne. Adăugând un pic de apă, facem o pastă omogenă. Când pregătim hamburger nu condimentăm carnea, ci celelalte ingrediente, aromele le vom primi din chifle, brânză, sos, legume. Carnea o putem coace la grătar sau în tigaie, dar de obicei o pregătesc la tigaie - atunci când o întoarcem punem peste o felie de brânză și așteptăm să se topească. Putem servi, depinzând de gustul nostru, rozé, englezesc sau bine făcut.

Chiflă de hamburger

Încorporăm drojdia într-un decilitru de lapte. Cernem făina în bolul de amestecare al robotului de bucătărie, adăugăm amestecul cu drojdie și oul, după care, la o viteză mai slabă, începem frământarea aluatului, adăugând treptat lapte până obținem un aluat cu care se poate lucra ușor, dar care nu este lipicios. Continuăm frământarea adăugând cuburi de unt, unul câte unul și frământăm aluatul până untul este încorporat complet. Lăsăm aluatul la dospit cel puțin o oră într-un colț mai cald al bucătăriei. Când s-a dublat în volum, îl lucrăm de mai multe ori cu mâna pentru a elimina aerul. Transferăm aluatul într-un bol, îl acoperim cu folie, îl punem în frigider și-l lăsăm la dospit încă 4-5 ore sau chiar 12 ore. Îl scoatem din frigider înainte de coacere, îl frământăm puțin, după care formăm bile (de 80-90 de grame), transferăm bilele pe o tavă, le ungem cu gălbenușul și presărăm cu semințe. Dospim încă cel puțin o oră pe tavă și le coacem în cuptor de 180 de grade. Înainte de servire, prăjim puțin partea tăiată a chiflelor.

Brânză topită de oaie

Fierbem jumătate din cantitatea de lapte, scoatem de pe foc, adăugăm brânză sfărâmată și amestecăm. Punem pe foc mic amestecul și-l încălzim până obținem un aluat cu consistență aproape lichidă. În acest moment adăugăm restul de lapte amestecat cu amidonul de porumb și fierbem încă 5 minute. Ar trebui să obținem un amestec omogen, cu consistență de emulsie. Putem să-l condimentăm cu nucșoară, boia dulce sau alte condimente. (Nu vă recomand ierburi proaspete, deoarece pot să distrugă emulsia). Turnăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt: ar trebui să obținem un strat uniform cu o grosime de 5 mm. Acoperim brânza cu o altă bucată de hârtie de copt și lăsăm să se răcească, să se întărească în frigider, după care o tăiem în dimensiuni dorite. 

Dulceață de ceapă

Caramelizăm ușor zahărul în ulei, adăugăm ceapa feliată și fierbem până obținem o consistență de dulceață. Ca ultimul pas, aromatizăm cu sare și oțet.