Kimchi din grădină

  • Distribuiți:

Pregătire

Spălăm cu grijă toate ingredien­tele. Începem cu frunzele de mangold și sfecla: tăiem, punem într-un bol, cântărim greutatea și adăugăm sare la frunze – cantitatea de sare să fie exact două procente din greutatea frunzelor. Frecăm bine frunzele cu sarea și le punem la o parte minimum o oră. Urmează prepararea restului legumelor: le tăiem și le adăugăm la frunzele sărate. Cântărim toate ingredientele și adăugăm sos de pește la acestea – cantitatea de sos să fie iar exact două procente din greutatea legumelor. Condimentăm cu chili – putem să fim și puțin curajoși când îl punem – adăugăm aiul șarpelui după ce am rupt cu mâna. La sfârșit mai aromatizăm cu două linguri de masă de boia și încă două vârfuri de cuțit de sare. Amestecăm ingredientele cu grijă. Transferăm amestecul într-un borcan dezinfectat, presăm legumele puțin în borcan, turnăm peste zeama pe care a lăsat-o amestecul – dacă nu s-a format atâta zeamă cât să acopere, completăm cu soluție salină de două procente. Închidem borcanul și lăsăm să fermenteze timp de cinci zile. După cinci zile încercăm kimchi-ul, iar dacă nu este destul de acru îl mai lăsăm la fermentat. Când este gata, punem în frigider.