Pulpă de miel cu șofran

  • Distribuiți:

Pregătire

1. Punem într-un bol de amestecare ceapa, usturoiul, condimentele și le amestecăm cu puțină sare, ulei și un dl de apă. Cu jumătatea amestecului tapetăm tava de copt, cu cealaltă jumătate condimentăm pulpa de miel.

2. Punem peste untul clarificat și acoperim pulpa cu o folie de aluminiu (vă recomand să puneți o bucată de hârtie de copt peste carne, așa folia de aluminiu nu se va lipi de carne). Coacem în cuptor de 140 de grade timp de 5-6 ore până devine moale. La sfârșit, ridicăm temperatura cuptorului la 220 de grade și prăjim un pic carnea, stropind-o cu zeama pe care a lăsat-o. Când s-a rumenit frumos, o scoatem din cuptor și lăsăm să se odihnească puțin.

3. Între timp, pregătim salata. Ingredientele mărunțite în dimensiunile dorite le punem într-un bol de amestecare. Punem zeama de lămâie, sarea, uleiul într-un borcan, închidem borcanul cu capac și agităm cu mişcări viguroase. Este gata și dressing-ul. Din aceasta adăugăm la salată o cantitate după placul nostru.

4. Servim carnea cu zeama pe care a produs-o, cu pâine de casă proaspătă și salată.

 

Text: Ferenc Orbán

Foto: Árpád Balázs