Salată orientală din ciuperci de pădure

Porție: 4
  • Distribuiți:

Pregătire

Ciupercile feliate le prăjim în puțin ulei şi le lăsăm să se răcească. Pentru dressing amestecăm oțetul cu sosul de soia, după care, amestecând continuu, adăugăm treptat uleiul. Ceapa o feliem, iar arahidele le prăjim puțin în cuptor. Într-un bol amestecăm ciupercile, ceapa, arahidele și coriandrul mărunțit. Adăugăm dressing-ul, aromatizăm cu sare de susan și decorăm cu ulei de nucă sau semințe de dovleac.

Pentru sarea de susan prăjim puțin semințele de susan într-o tigaie fără ulei. Jumătatea semințelor, împreună cu sarea, le zdrobim într-un mojar, după care amestecăm cu restul semințelor.

 

Pleurotus în crustă crocantă:

Spargem ciupercile pe fire. Amestecăm pesmetul cu pesmetul panko, după care adăugăm condimentele mărunțite. Pregătim un aluat de clătite din făină și ouă. Trecem pentru prima dată feliile de ciupercă prin aluatul de clătite, după care prin amestecul de pesmet și condimente. Le coacem în ulei și le scoatem pe o farfurie tapetată cu șervețel. Se pot servi cu iahnie, mâncare de spanac sau mâncare din alte legume.