Pentru aluat, punem untul, făina și oul într-un bol, încorporăm ingredientele, aluatul îl „relaxăm” cu niște lapte, după care condimentăm cu sare, după gust. Acoperit cu o bucată de folie, punem aluatul în frigider timp de 30 de minute. După ce am „odihnit” aluatul îl scoatem din frigider și, pe o suprafață cu făină, îl întindem la o grosime de 0,5 cm. Transferăm aluatul într-o formă de tort cu margini scurte și fund detaşabil. Ungem aluatul cu oul bătut. În cuptor preîncălzit la 200 de grade coacem pentru aproximativ 10 minute, după care scoatem și lăsăm să se răcească.
Stafidele le punem la înmuiat în coniac. Pentru umplutură, punem ficații de pui curățați într-un bol de amestecare, adăugăm ceapa mărunțită, usturoiul, două ouă și smântâna. Folosind un blender vertical mixăm până când obținem o consistență cremoasă, după care condimentăm cu nucșoară, măghiran, sare, piper și, la sfârșit, cu coniacul strecurat de stafide.
Baza coaptă a plăcintei o presărăm cu stafide înmuiate, peste care turnăm umplutura cu ficat de pui. Să fim atenți să nu umplem până la capăt, să lăsăm aproximativ 0,5 de cm de la marginea aluatului. Coacem 30 de minute la 160 de grade. Este o combinație divină dacă o servim cu o dulceață mai acră, dulceață de măceșe, de coarne sau de coacăze roșii.