Varza în straturi

Porție: 6
  • Distribuiți:

Pregătire

Călim ceapa mărunțită în untură. Adăugăm carnea tocată, o prăjim, după care adăugăm orezul și niște apă. Condimentăm cu sare și gătim acoperit cu un capac, până ce apa se evaporă. Adăugăm sucul de roșii, cimbrul și mărarul (din mărar punem puțin la o parte pentru decor) și gătim până când orezul se înmoaie. Tăiem varza în felii mai groase – de aproximativ 1 cm – și  fierbem în apă puțin sărată. Când este gata, strecurăm printr-o strecurătoare. Între timp, radem brânza. Ungem cu untură un vas termorezistent și asamblăm mâncarea: pe fundul tăvii întindem un strat de varză – aproximativ o treime din varză – așezăm peste jumătatea cărnii prăjite, după care urmează o treime din brânză. Repetăm și terminăm asamblarea cu un strat de varză și un strat de brânză. Coacem în cuptor de 180 de grade timp de 25-30 de minute sau până când se rumenește frumos. Lăsăm să se odihnească 10 minute, după care putem servi. Cu smântână este o combinație divină.