Pentru baza de tartă pregătim un aluat sfărâmicios din unt, făină, pudră de cacao, zahăr pudră, sare, făină de migdale, după care adăugăm ouăle și frământăm până când obținem un aluat omogen. Acoperit cu o bucată de folie, lăsăm să se răcească cel puțin 30 de minute, după care, între două tăvi, întindem la o grosime de 3 mm. Aluatul îl tăiem și îl transferăm în formele rotunde pregătite și coacem la 180 de grade până este gata. Pentru nugatul de alune, amestecăm untul de alune cu ciocolata topită. Cu crema obținută vom unge formele de tartă coapte și răcite. Crema o presărăm cu fulgi de cereale acoperite cu ciocolată. Pregătim ganache cu ciocolată neagră. Fierbem frișca până la punctul de fierbere, scoatem de pe foc și adăugăm ciocolatele rase, semințele de vanilie și facem o emulsie cu ajutorul unui mixer vertical. Bazele de tort le umplem cu ganache și lăsăm să se răcească. Atunci când crema s-a întărit, decorăm toată suprafața cu alune întregi, peste care punem o foaie de ciocolată, pe care o vom topi cu ajutorul unui pistol cu aer cald. Când s-a întărit, decorăm cu praf de aur comestibil.