Napolitane cu caramel și nucă

  • Distribuiți:

Pregătire

1. Batem untul, adăugăm zahăr pudră și-l batem în continuare, după care adăugăm și ouăle.

2. Caramelizăm zahărul cristal și adăugăm cu mare grijă apa – cu mare grijă, deoarece ne putem arde cu ușurință.

3. Când zahărul caramelizat s-a topit în apă, adăugăm amestecul cu ou și unt, după care, amestecând continuu, fierbem până ce obținem o consistență densă.

4. Scoatem de pe foc, lăsăm să se răcească 15 minute, adăugăm nuca măcinată, amestecăm și împărțim în 4 părți.  

5. Vom lipi 5 foi de napolitane cu această cremă, după care, cu ajutorul unui tocător, vom presa puțin.

6. Punem în frigider peste noapte, după care feliem în forme de romb sau dreptunghi.

 

Zsuzsi András

Foto: Árpád Balázs