Salată de năut cu păstrăv

  • Distribuiți:

Pregătire

Chiar dacă a ajuns în regiunea noastră în anii 1300 din Asia Mică, năutul nu a cucerit stomacurile oamenilor și a fost folosit mai degrabă ca furaj. Acest păcat împotriva umanității a fost într-adevăr o binecuvântare pentru multe stomacuri de animale domestice. Oricum, în zilele noastre, stă și el pe rafturile din cămară lângă rudele sale, lângă fasole, linte și mazăre galbenă. Are un conținut ridicat de proteine, este bogat în carbohidrați, vitamine și minerale. După câteva ore lăsat la înmuiat, îl fierbem în apă proaspătă până ce devine moale (efectul de balonare scade semnificativ dacă îl pregătim după germinație). Iar apa în care l-am fiert înlocuiește albușul de ou, formând o spumă. Azi, așteptând primăvara și o formă corporală ideală, năutul stă la baza unei salate cu pește. Este singura rețetă care nu este tradițională, deoarece năutul nu a fost inclus printre materialele de construcție ale socialismului, iar bunica mea nu a gustat astfel de salată niciodată în viața sa.

 

Mod de preparare: Stoarcem năutul și amestecăm cu celelalte ingrediente feliate și cu sosul.

Un sfat extra: Dacă dorim să facem un snack sănătos şi simplu (care poate să combată senzația de foame care ne atacă seara târziu), avem nevoie de trei ingrediente simple: năut, ulei de măsline și condimente (le putem varia după cum ne place). Năutul îl coacem la cuptor de 200 de grade timp de 30 de minute, până când ce se rumeneşte uniform și devine crocant.


Alte rețete