Clătita este rotundă și plată! …sau un cub!

Porție: 2
  • Distribuiți:

Pregătire

Practic, acesta este un aluat tradițional de clătite: amestecăm bine ingredientele, diferența fiind consistența. Ne trebuie un aluat omogen mai tare, ușor de întins și nu aluatul lichid pentru clătite. Fiind în perioada postului, în loc de zahăr putem folosi o banană coaptă și rasă, iar sucul de portocale împreună cu pulpa sa înlocuiește apa. Încălzim cuptorul la 180 de grade, ungem bine o tavă termorezistenă cu unt și turnăm aluatul mai gros. Este gata când fiecare parte, mai ales partea de sus, devine maro aurie. Este crocantă la exterior, moale ca untul la interior și merită menționat faptul că este mult mai simplu de pregătit decât coacerea a douăzeci și ceva de clătite. Această clătită practic se pregătește singură. Este cu adevărat deliciosă când este servită caldă, cu un strat bogat de gem, fructe sau chiar miere – dar fiind perioada de post, mai bine renunțăm la asta. Poftă bună!