Supă crema din dovleac și iaurt

  • Distribuiți:

Supa noastră cea mai elegantă este această supă cremă din dovleac și zucchini, care ne uimește nu numai cu gustul, ci și cu frumusețea ei. Dacă nu am mâncat toate semințele de dovleac și le-am semănat în timp, în această perioadă a anului putem să ne bucurăm de dovleac proaspăt. Adică ne-am putea bucura dacă reușim să depăşim melcii. Zicala „a merge ca melcul” nu mai este valabilă – în special în grădina mea. Așa că mâncăm foarte mulți dovlecei și zucchini mici, pentru că oricum nu au nicio șansă să crească. Dar nu contează, nu este nimic mai bun decât un dovleac fraged, verde aprins sau galben crem!

Pregătire

Folosind un curățător de legume tăiem niște felii/fâșii lungi din zucchini. Feliile le stropim cu două linguri de masă de ulei de măsline, cu oțetul de mere, condimentăm cu sare, piper, chili și le punem la frigider. Mărunțim și călim în 4 linguri de masă de ulei de măsline ceapa, usturoiul, ceapa verde, adăugăm dovleceii tăiați în cubulețe, aburim câteva minute, după care adăugăm și mărarul mărunțit. Turnăm peste supa de bază, fierbem cu clocote încă câteva minute. Adăugăm iaurtul, după care turnăm supa într-un mixer și mixăm până obținem o supă cremă. Rulăm feliile de zucchini, le așezăm pe o farfurie, peste care punem supa noastră.  

În Asia, supa de castraveți se prepară într-un mod similar, cu bulion de pui, sos de soia, chili și semințe de susan prăjite. Acolo se pune și gheață la supă – așa cu siguranță ne răcește.