Supa noastră este un preparat bucovinean, pe care l-a creat o bucătăreasă din Rădăuți la începutul anilor `80, poate motivată de ideea ca și cei cărora nu le place ciorba de burtă să poată consuma o ciorbă asemănător de însorită. Pentru că aceste două ciorbe diferă doar în ceea ce privește carnea adăugată. Bucătăreasa din Rădăuți a folosit carne de curcan în supa sa, dar varianta cu piept de pui s-a răspândit, probabil datorită faptului că acesta este mai ușor de achiziționat.
Pregătire
Punem în apă rece carnea, oasele, legumele, condimentăm cu sare, piper și le gătim până ce se înmoaie. Mâncarea va avea o culoare mult mai frumoasă roșcată-galbenă dacă radem un morcov, îl călim pe niște ulei și îl adăugăm în supă! Când este gata, strecurăm supa, carnea o tăiem în bucăți mai lungi, ca și gogoșarii – punem ambele înapoi în supă. Amestecăm gălbenușul de ou cu făină, adăugăm puțină supă fierbinte la acest mix, pe care îl turnăm în supă treptat și cu grijă, amestecând continuu. Pe foc mic încălzim supa până la fierbere. Aromatizăm cu suc de gogoșari în oțet, servim cu smântână sau ardei iute!