Tort cu creme de cafea și ciocolată albă

  • Distribuiți:

Pregătire

Tort: Peste o baie de aburi topim untul și ciocolata amăruie. Amestecăm zahărul, pudra de cacao, făina și praful de copt și adăugăm ingredientele uscate la untul cu ciocolată. Lăsăm să se răcească puțin, după care adăugăm la aluat ouăle, unul după altul. Într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade coacem 20-25 de minute, lăsăm să se răcească, după care stropim cu un lichior gustos (de exemplu: de cafea).

Mousse cu cafea: Peste o baie de aburi batem oul, zahărul și cafeaua și fierbem până obținem o cremă spumoasă. Când este gata, topim în această cremă ciocolata albă și, când este încă caldă, amestecăm cu cafeaua solubilă. Lăsăm să se răcească până la temperatura camerei, amestecăm cu gelatina și frișca bătută, după care turnăm peste blatul de tort.

Arahide crocante: Facem caramel din zahăr, în care amestecăm arahidele. Ungem o folie de aluminiu cu ulei, peste care turnăm caramelul. Când s-a răcit, zdrobim, mărunțim și punem peste stratul de mousse de cafea.

Mousse cu ciocolată albă: Peste o baie de aburi facem o cremă din ouă, zahăr și lapte, aromatizăm cu zahăr vanilat și topim în aceasta ciocolata albă. Când este gata, lăsăm să se răcească până la temperatura camerei, după care amestecăm cu gelatină și frișcă bătută. Turnăm crema peste stratul de arahide și punem tortul în frigider peste noapte ca să se întărească.

Sos de caramel sărat: Facem caramel din zahăr și amestecăm cu sare, unt și frișcă. Amestecăm până la omogenizare, după care lăsăm să se răcească. Ungem tortul cu sos rece.