Snițel de pui în aluat de bere

Porție: 4
  • Distribuiți:

Pregătire

Pregătim, în primul rând, o maioneză pentru sosul de remoulade, la care adăugăm toate ingredientele. Condimentăm ca sare, piper după gust.

Pentru cartofii pai tăiem cartofii în felii subțiri, de 0,5 cm. Le coacem în ulei de 120 de grade timp de 5 minute. Înainte de servire, mai coacem 2 minute în ulei de 180 de grade.

Feliem carnea de pui după cum dorim – să nu avem felii prea subțiri. Dacă este posibil, să punem la înmuiat carnea peste noapte într-o soluție salină de 4% (se amestecă 40 g de sare cu 1 l de apă). Merită să încercați!

Pentru aluatul de bere amestecăm făina cu praful de copt, după care, amestecând  continuu, adăugăm treptat berea. Trebuie să obținem un aluat cremos. Adăugăm ouăle, condimentăm cu sare. Aluatul de pane îl pregătim numai înainte de prăjire: trebuie să fie foarte rece!

Uscăm pieptul de pui înainte de prăjire, dăm prin făină, scuturăm excesul, după care îl dăm prin aluatul de bere. Prăjim în ulei de 190 de grade până ce se rumeneşte frumos. Servim cu cartofi prăjiți, sos remoulade și bere brună!