Tort cu ciocolată și portocale

  • Distribuiți:

Acest tort spectaculos de ciocolată și portocale cucerește pe oricine. Ciocolata cremoasă și pișcotul fraged de cacao, însiropat cu un sirop citric, se potrivesc oricărei ocazii și cu siguranță sunt pe placul tuturor. Iar partea cea mai bună este că pregătirea nu necesită nici experiențe profesionale în cofetărie, nici tehnici, ustensile deosebite.

Ce altceva face ca acest tort să fie atât de special? Faptul că iarna este perioada citricelor, care invocă în vremea friguroasă și cețoasă prospețimea caldă și aromele, parfumurile regiunilor mediteraneene. Iar partenerul de nădejde al citricelor este, fără îndoială, ciocolata – o combinație căreia nimeni nu-i poate rezista.

Pregătire

Pișcot: Batem gălbenușurile de ou cu jumătatea zahărului și apă, după care batem albușurile cu cealaltă jumătate a zahărului. Încorporăm cele două spume de ou, adăugăm făină și pudră de cacao cernută și amestecăm până obținem un aluat omogen. Transferăm într-o formă de tort, după care coacem în cuptor preîncălzit la 170 de grade timp de 40-50 de minute.

Sirop: Încălzim până la fierbere apă amestecată cu zahăr, lăsăm să se răcească, după care amestecăm cu coaja rasă a portocalelor și sucul stors din portocale.

Cremă de ciocolată: Amestecăm ouăle, zahărul și pudra de cacao și încălzim peste baie de aburi până ce se îngroașă. Adăugăm ciocolata și untul tăiat în cubulețe, după care o răcim.

Asamblare: Feliem pișcotul în patru, batem până la spumare crema și o distribuim în patru părți egale. Primul blat de pișcot îl stropim cu niște sirop, ungem cu o parte din cremă – repetăm  încă de trei ori. Cu a patra parte de cremă decorăm tortul. Mai putem decora cu portocale și ciocolată neagră.