Transferăm mierea într-o cratiță. adăugăm zahărul pudră, și amestecând continuu încălzim până la fierbere, la foc mic și condimentăm. Întindem pe o suprafață înfăinată și decupăm – sau facem în felul următor, mai simplu: formăm niște bile mici, le punem pe o tavă unsă cu unt și înfăinată și le presăm. Pe fiecare le decorăm cu o arahidă sau nucă. Lăsăm să se odihnească timp de 30 de minute, după care le coacem 20 de minute. Dacă facem tot conform rețetei, ar trebui să obținem un rezultat moale. Atunci când cumpărăm nuci, să nu uităm să ne punem ochelarii! De ce? Pentru că mi s-a întâmplat să doresc să cumpăr niște nuci prăjite – să-mi ușurez munca –, dar cumva nu am văzut ilustrația frumoasă, roșie de chili de pe ambalaj. Oricum nu contează, nuca cu chili este un snack extraordinar!
Chatlama
2025-04-06