Deși meniurile tradiționale de grill nu conțin alte delicii în afară de preparatele din carne și legume, merită să le completăm cu un desert. Cele două delicatese cu brânză de vaci și fructe de pădure, pregătite de cofetăreasa noastră, Zsuzsi András, sunt perfecte pentru a fi incluse în acest meniu. Sunt ușor de pregătit, ideale după mâncărurile mai grase și pot deveni încheierea ideală pentru orice petrecere în grădină.
Brânza de vaci este o mâncare deosebită, perfectă pentru vremea de vară. Este un ingredient des folosit în bucătăria maghiară, fiind adăugat la mâncăruri sărate și dulci. Este bogată în proteine cu absorbție lentă, deci este ideală atât pentru sportivi, cât și pentru cei care doresc să slăbească. Susține sănătatea florei intestinale, are un conținut scăzut de carbohidrați, oferă o sațietate prelungită. Adăugată la deserturi, oferă o textură mai cremoasă și poate fi o alternativă excelentă la unt sau frișcă, care sunt mult mai grase.
Zsuzsi a folosit brânză de vaci în două moduri în această lună. A adăugat-o la crema tortului său cu brânză de vaci și fructe de pădure. Această cremă a folosit-o între blaturi și pentru înveliș. Tortul simplu și ușor l-a decorat cu diferite fructe de pădure – căpșuni, mure, afine și zmeură. Cofetăreasa ne recomandă: pentru un gust cu adevărat proaspăt, adăugați întotdeauna puțină lămâie la brânza de vaci – acest mic truc îi oferă desertului o aromă de vară. În cazul prăjiturii simple cu brânză de vaci și fructe de pădure, Zsuzsi a îmbogățit aluatul cu acest ingredient. Rezultatul este un desert atrăgător, simplu și gata în doar câteva minute – o mică delicatesă care poate încorona orice reuniune.