Prăjitură de roșii

2025-07-28
  • Distribuiți:

La sfârșit, merită să ne întoarcem pe teritoriile noastre ardelenești, comemorând unul dintre preparatele dulci de bază ale nunților: adică prăjitură de roșii. Această prăjitură este un membru al familiei deserturilor în straturi, care se recunoaște ușor după faptul că conține un strat de cremă între fiecare blat. În acest caz există trei porții de cremă între patru blaturi și -  chiar dacă este tare ciudat - , roșiile au ajuns în aluatul blaturilor, contribuind la înroșirea lor. În opinia mea, sunt prăjituri frumoase, colorate și trebuie să le apreciem pentru că această culoare nu este dată de un colorant artificial.

Pregătire

Amestecăm făina cu zahărul și facem o mică adâncitură în care turnăm toate ingredientele lichide. Frământăm bine. Împărțim în patru porții egale și pregătim, coacem patru blaturi. Fierbem grișul în laptele pentru cremă, lăsăm la răcit și îl adăugăm la untul bătut cu zahărul. Ungem blaturile cu cremă, iar dacă pregătim cumva cinci blaturi, la mijloc putem ascunde și un strat de gem de caise. Putem decora cu zahăr pudră sau cu glazură de ciocolată.