Cartofi gratinați cu praz cu muschiuleț prajit și salata de gogonele

2025-12-12
Porție: 4
  • Distribuiți:

Pregătire

În primul rând, pregătim sosul cu praz. Într-o oală topim untul și adăugăm prazul și usturoiul mărunțit și crenguțele de rozmarin. După ce s-au înmuiat legumele, adăugăm vinul, fierbem puțin timp, după care adăugăm smântâna. Condimentăm cu sare, piper și mai fierbem la foc mic încă 15 minute. Între timp, curățăm și feliem cartofii – putem folosi o mandolină sau un cuțit ascuțit. Punem cartofii într-un bol de amestecare, turnăm peste sosul cu praz și amestecăm bine, după care turnăm într-un vas termorezistent și întindem frumos. Apăsăm ușor cu mâinile și presărăm bogat cu caș ras. Coacem în cuptor preîncălzit la 180 de grade până se rumenește frumos. Scoatem și lăsăm să se odihnească 5-10 minute.