Scoatem sâmburii fructelor, pe care apoi le amestecăm cu zahărul și scorțișoara și le punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le coacem în cuptor de 140 de grade aproximativ 40 de minute, le scoatem și le lăsăm să se răcească. Între timp, rumenim pesmetul în unt.
Fierbem cartofii în apă sărată, după care îi zdrobim în bucăți foarte mici și lăsăm să se răcească. Când cartofii s-au răcit, amestecăm cu grișul, sarea, zahărul pudră, untura, oul și atâta făină cât să obținem un aluat moale, ușor de lucrat. Întindem aluatul, tăiem cercuri din acesta și punem un fruct în fiecare cerc. Acoperim fructul cu aluat și gătim găluștele în apă sărată – sunt gata când se ridică la suprafață. Scoatem găluștele din apă, le transferăm în pesmetul rumenit și le tăvălim bine.
Text: Zsuzsi András
Foto: Árpád Balázs