Cupcake cu mure și mac

Porție: 12
  • Distribuiți:

Pregătire

Aluat:

Tapetăm tava pentru brioșe cu formele speciale de cupcake din hârtie și preîncălzim cuptorul la 180 de grade. Începem să batem untul cu zahărul și coaja de lămâie, adăugăm ouăle și zeama de lămâie. Amestecăm făina cu praful de copt, sarea și macul, la care adăugăm aluatul de unt-ou. Transferăm aluatul în formele de brioșe și coacem timp de aproximativ 15 minute. Înțepăm cu un ac sau cu o scobitoare să verificăm: dacă aluatul nu se lipește, prăjitura este coaptă.

Cremă:

Fierbem murele cu zahărul cristal, le zdrobim și le lăsăm să se răcească. Începem să batem mascarpone-ul cu zeama și coaja de lămâie și zahărul praf, după care adăugăm dulceața zdrobită de mure. Punem la frigider timp de 2-3 ore, după care transferăm într-un poș.  

Asamblare:

Tăiem mijlocul cupcake-urilor și punem o linguriță de dulceață de mure în mijloc, punem puțină cremă deasupra și decorăm cu mure proaspete.

 

Text: Zsuzsi András

Foto: Árpád Balázs