Tapetăm forma de tort cu hârtie de copt. Zdrobim biscuiții cu un robot de bucătărie, amestecăm cu untul topit, după care formăm un blat din acest aluat, aplatizând cu mâinile pe fundul formei de tort.
Pentru cremă înmuiem foile de gelatină în apă rece. Începem să batem mascarpone-ul cu crema de brânză, smântâna, zahărul praf, după care urmează coaja și zeama de lămâie. Încălzim frișca, dizolvăm în aceasta foile de gelatină stoarse. Adăugăm la frișca caldă puțin din cremă și amestecăm bine. Repetăm acest pas până când frișca se răcește la temperatura cremei – în acest moment încorporăm frișca în cremă. Curățăm și tăiem în cubulețe caisele, adăugăm la cremă. Turnăm această cremă peste blatul de biscuiți, după care punem tortul în frigider timp de 3 ore.
Pentru jeleu înmuiem foile de gelatină în apă rece. Curățăm caisele, le zdrobim, le fierbem cu zahăr, dizolvăm foile de gelatină înmuiate și turnăm acest jeleu peste cremă. Punem tortul înapoi în frigider timp de 3-4 ore. Decorăm cu frișcă, caise și biscuiți mărunțiți.
Text: Zsuzsi András
Foto: Árpád Balázs