Plăcintă americană cu căpșuni

  • Distribuiți:

Pregătire

Rețetă de prăjitură sfărâmicioasă

Peste untul rece tăiat cubulețe punem amestecul de făină, zahăr praf și făină de migdale și amestecăm aceste ingrediente până obținem un aluat format din firimituri. Adăugăm și oul, după care frământăm aluatul până obținem o consistență uniformă, fină. Punem la frigider 10-15 minute, îl scoatem, îl întindem până la aproximativ 3 mm grosime, după care îl punem înapoi la frigider. Lăsăm să se răcească timp de 30 de minute, îl scoatem și îl întindem pe fundul formei/formelor dorite de aluat. Foaia de aluat se înţeapă în mai multe locuri cu o furculiță, după care urmează încă 1-2 ore la congelator. Scoatem din congelator și în cuptor de 165 de grade coacem tartele. Timpul de coacere depinde de dimensiunea tartelor, variază între 15-25 de minute.

 

Pregătim baza plăcintei după rețeta menționată mai sus, dar nu o coacem complet. Punem la o parte o parte din aluat.

Pregătim umplutura. Punem la fiert căpșunile cu zahărul și atunci când fierb adăugăm pectina și amidonul de porumb. Pectina merită să amestecăm cu o linguriță de zahăr, iar amidonul de porumb merită să îl dizolvăm în 50ml de apă. Fierbem câteva minute umplutura, după care o scoatem de pe foc și o lăsăm să se răcească. Umplutura rece o turnăm peste baza de plăcintă, decorăm cu aluatul rămas și punem la cuptor încă 15-20 de minute.

 

Text: Zsuzsi András

Foto: Árpád Balázs