Ragu de miel cu gutui

Porție: 4
  • Distribuiți:

Pregătire

Încălzim până la fierbere untul clarificat într-o oală turnată de fier, după care prăjim în aceasta carnea tăiată în cuburi până se rumenește frumos. Scoatem carnea din unt și o punem la o parte. Punem în untul rămas cepele întregi, usturoiul tăiat rustic și gutuia curățată de coajă, semințe și tăiată în opt părți. Adăugăm și condimentele, amestecăm câteva minute ingredientele, după care scoatem gutuile. Punem în oală carnea și piureul de roșii, turnăm peste atâta apă cât să acopere, presărăm puțin și gătim până se înmoaie. Când este gata, adăugăm pătrunjelul verde, punem peste părțile de gutui, presărăm cu puțin zahăr și coacem la cuptor de 200 de grade timp de 20-25 de minute, până când gutuile încep să se rumenească. Servim cu orez basmati.

 

Text: Ferenc Orbán

Foto: Ápád Balázs