Ciuperci plutitoare

Porție: 2
  • Distribuiți:

Pregătire

Mărunțim ceapa, o călim în puțin ulei, după care adăugăm ciupercile tăiate în cubulețe. Călim ingredientele și le condimentăm cu sare, piper și usturoi. Când ciupercile sunt gata, le lăsăm să se răcească, după care le amestecăm cu oul bătut. Adăugăm la ciuperci atât pesmet cât să obținem un aluat ușor de lucrat. Formăm chiftele din aluat și le prăjim în ulei fierbinte până când devin crocante și rumenite.

Începem cu zucchini: îl tăiem în cuburi mici și-l punem la cuptor de 180 de grade pentru aproximativ 15 minute. Important este să se prăjească frumos. Mărunțim ceapa și o călim în puțin ulei, adăugăm usturoiul și, la sfârșit, roșiile tăiate. Amestecăm de câteva ori, după care turnăm peste atâta apă cât să acopere, după care adăugăm și zucchini-ul. Condimentăm, iar când este gata, pasăm supa împreună cu smântâna de gătit.

La servire punem chiftelele de ciuperci în supă – dar, înainte să o gustăm, merită să așteptăm câteva secunde. Cum v-am spus: uneori merită să ne bată ploaia de toamnă.