Supă de ceapă franţuzească

Porție: 4
  • Distribuiți:

Pregătire

Topim untul într-o oală cu fund gros până începe să se rumenească. Adăugăm ceapa și pe foc mic, amestecând des, o prăjim până se rumenește. Turnăm vinul de Porto sau coniacul și oțetul balsamic peste ceapă, răzuim caramelul lipit de pe fundul oalei și turnăm peste supa de bază. Adăugăm baconul tăiat în cuburi mici, buchetul de ierburi și sare după gust. Reducem focul și fierbem o oră întreagă. La sfârșit scoatem buchetul de ierburi și condimentăm cu sare și piper.

Înainte de servire turnăm supa într-un bol mai mic, punem crutoane peste și o presărăm generos cu cașcaval ras. Prăjim preparatul în cuptor preîncălzit la 220 de grade sau în cuptor de tip Salamandra până devine crocant. Să avem grijă la servire: supa poate să fie fierbinte.