Blocat pe dealuri

Porție: 2
  • Distribuiți:

Pregătire

Încorporăm drojdia în făină, adăugăm sarea și uleiul, începem să frământăm, adăugând atâta apă călduță (cca. 2,5dl) cât să obținem un aluat bun. Înainte ca aluatul să dospească complet, îl întindem într-o tavă, presărăm bine cu brânză, îl rulăm, după care secționăm ruloul în bucăți mai mici, în discuri de 2 centimetri – de fapt, aplicăm tehnica pe care o folosim când pregătim cuib de viespe sau melci. Discurile le punem într-o tavă – să lăsăm puțină distanță între ele – mai presărăm puțină brânză, după care le coacem în cuptor preîncălzit la 200 de grade pentru 10-15 minute.

Mărunțim ceapa și o călim în puțin ulei. Radem rădăcinoasele cu o răzătoare cu găuri mai mari și le adăugăm la ceapă. Amestecând continuu, prăjim puțin legumele, după care turnăm peste apă. Adăugăm condimentele în afară de ierburi și zeama de lămâie și fierbem până când este gata. Când este gata, îngroșăm supa: facem un aluat omogen din gălbenuș de ou, făină și smântână, la acest amestec adăugăm câte o lingură din supa fierbinte, încălzind acest aluat, iar când s-a încălzit, amestecând continuu, adăugăm treptat la supă. După ce am scos de pe foc supa, ajustăm gustul acesteia. Este important să nu adăugăm ierburile proaspete la supa în fierbere, dar și lămâia va da o adevărată prospețime supei doar dacă o adăugăm în ultimul moment. Dacă supa este prea acră, putem ajusta cu niște sare. La servire, punem rulourile în supă și, dacă lăsăm să se înmoaie, vom primi un fel principal gustos.