Ceapa tăiată în felii groase o presărăm cu puțină sare și o prăjim amestecată cu puțin unt pe foc mic până începe să se rumenească frumos. Adăugăm coniacul, după care urmează supa de bază de pui. Condimentăm cu frunze de dafin, cimbru uscat și slănină tăiată. Fierbem aproximativ 30 de minute, după care îngroșăm cu smântână de gătit și ajustăm aciditatea cu oțet sau suc de lămâie. Condimentăm cu sare și piper după gust. În loc de crutoane putem servi cu un sandwich grilled cheese: între două felii de pâine punem niște cașcaval care se topește bine – ca de exemplu Emmentaler, tilsit sau trappista – sau burduf, după care ungem părțile exterioare – da, exterioare! – cu unt. Prăjim până se rumenește uniform într-o tigaie. Când este destul de crocant, și cașcavalul s-a topit bine, servim cu supa.