Supă wonton

Porție: 8
  • Distribuiți:

Pregătire

Amestecăm ingredientele pentru aluat într-un bol de amestecare, frământăm aluatul, după care îl învelim în folie de plastic și-l punem în frigider pentru o jumătate de oră. În timp ce aluatul se odihnește, pregătim umplutura: punem toate ingredientele într-un bol și le amestecăm. Trebuie să obținem o masă ușor de lucrat.

Întindem aluatul atât de subțire cât putem, apoi decupăm pătrate de 5x5 centimetri cu ajutorul unui cuțit pentru tăiat paste. Punem o linguriță de umplutură în mijlocul fiecărui pătrat de aluat, ungem marginile aluatului cu un pic de albuș de ou, apoi pliem aluatul în jumătate pe lungime –  trebuie să obținem o formă de dreptunghi. Apăsăm marginile aluatului, după care luăm în mână cele două colțuri și le lipim – trebuie să obținem un triunghi curbat în mijlocul căruia se află umplutura. Așezăm wontonii pe o tavă presărată cu făină până la gătire, dar putem, de asemenea, să îi congelăm până la consum.

Fierbem supa de bază, adăugăm ciupercile tăiate, condimentăm cu sos de soia, sos de stridii și, dacă este necesar, cu sare și piper – să aveți grijă cu sarea, deoarece sosul de soia este și el sărat. Înainte de servire, fierbem wontonii timp de 5 minute în apă sărată clocotită, apoi îi punem în supă. La servire îi presărăm cu ceapă verde mărunțită, frunze de coriandru și îi stropim cu ulei de susan (prăjit).