Supă de vișine

  • Distribuiți:

În aceste regiuni ne plac foarte mult supele bogate, dar după un timp un stomac obosit merită și el un mic concediu, când ne putem bucura și noi și stomacul nostru de niște supe din fructe. Mai ales în timpul verii! Fructul, care în iulie colorează în roșu crengile fructiferelor, care poate fi congelat, gătit şi uscat fără nicio problemă, a fost numit vișină. Pot să afirm cu siguranță că vișinele uscate sunt mai gustoase decât stafidele! Nu ajung niciodată în prăjiturile mele, pentru că le mâncăm în sine, ca desert minimalist întotdeauna. Eu păstrez vișinele în felul următor: le culeg, curăț, condimentez cu zahăr, după care le pun la soare să se fermenteze puțin, iar ca penultimul pas, torn peste niște alcool (ca ultimul pas turnăm în gura noastră!). Sau în felul următor: culeg, curăț, scot sâmburii, scurg, pun în cutii, după care la congelator – acesta este ingredientul esențial al torturilor Pădurea Neagră. Sau în felul următor: culeg... și gătesc. Ca de exemplu, gătesc o supă de vișine din fructe proaspăt culese, pregătită cu tehnica obișnuită de budincă și fructe.

Pregătire

Torn la praful de budincă apă, adaug condimentele și vișinele fără sâmburi. Fierb până ce se pregătește, adaug niște iaurt (cu fructe, oferă o aromă și mai bună), la servire putem decora cu frișcă. Dar o putem bea dintr-o ceașcă, răcită cu gheață.