Fâșii de mușchi de vită cu sos oriental

Porție: 2
  • Distribuiți:

Pregătire

1. Prima dată pregătim sosul. Adăugăm toate ingredientele tăiate – în afară de amidon! – la sucul de bază. Fierbem 30 de minute, după care adăugăm amidonul amestecat în puțină apă. Mai fierbem câteva minute, până ce se îngroașă.

2. Pregătim ingredientele. Ciupercile le feliem, le prăjim pe puțin ulei și le punem la o parte. Țelina, morcovii și ceapa verde le tăiem în mod julienne, adică în bețișoare egale. Feliem usturoiul. Prăjim într-o tigaie arahidele – să nu folosim grăsime! – le scoatem și le punem la o parte. Procedăm la fel cu semințele de susan. Punem la fiert în apă sărată tăițeii.

3. Fierbem în puțin ulei fășiile de carne – dacă avem, să folosim un wok. Scoatem carnea și în grăsimea rămasă prăjim morcovii și țelina – este important ca acestea să nu se înmoaie, să rămână puțin crocante. Adăugăm feliile de usturoi, bețișoarele de ceapă verde, arahidele prăjite și ciupercile pregătite. Amestecăm și încălzim toate ingredientele, după care turnăm peste atât sos cât să acopere. Adăugăm tăițeii prefierți și germenii de grâu. Putem să adăugăm și carnea, dar putem să punem peste acest amestec numai la servire.

4. La servire decorăm cu semințe de susan prăjite, puțină ceapă verde, stropim cu puțin ulei de susan.