Tournedos rossini

Porție: 2
  • Distribuiți:

Pregătire

1. Condimentăm feliile de carne cu sare, piper, le prăjim în ulei fierbinte, după care le coacem cu puțin unt la cuptor de 180 de grade pentru aproximativ 5-6 minute. După coacere lăsăm să se odihnească încă 5 minute.

2. Curățăm ciupercile de tulpinile lor, după care le prăjim în unt până ce se rumenesc pe ambele părți.

3. Reducem vinul roșu la o treime într-o cratiță, după care îl adăugăm la sosul brun.

4. Tăiem feliile de pâine în formă de disc folosind un tăietor circular pentru prăjituri. Discurile le prăjim pe ambele părți în unt până devin crocante.

5. Feliem ficatul de gâscă/rață și îl prăjim într-o tigaie pe ambele părți. Să nu folosim grăsime la prăjire!

6. Servire: așezăm ciupercile prăjite pe o farfurie în formă de cerc, punem peste pâinea prăjită, urmează carnea prăjită, ficatul de gâscă/rață, o linguriță de piure de trufe și sosul de vin roșu. Putem consuma cu vinul din care am pregătit sosul.

 

Előd Szőcs