Vegetarian înseamnă pane? Nu!

Porție: 2
  • Distribuiți:

Pregătire

Mărunțim ceapa, usturoiul și le călim separat – în două oale, în același timp – în puțin ulei de măsline. Când sunt gata adăugăm lintea la ceapă, orezul, spanacul la usturoi. Le amestecăm de câteva ori pe amândouă, după care turnăm peste atâta apă cât să le acopere și le fierbem până sunt gata. Lintea o zdrobim cu un mixer vertical până obținem o cremă omogenă, condimentăm cu sare, piper și zeamă de lămâie. Pentru salată, mărunțim castraveții murați și salata iceberg în proporții egale, le amestecăm. Castraveții oferă un gust acru, salata este elementul crocant. Și atât, mâncarea este gata, o putem servi. Eu am decorat-o cu chips de morcovi: feliem morcovii în felii subțiri și le prăjim în ulei pentru aproximativ 2 minute.