Gnocchi cu pleurotus

Porție: 4
  • Distribuiți:

Pregătire

Gnocchi:

Pentru gnocchi punem la fiert cartofii în coajă. Când s-au fiert, îi curățăm fierbinți de coajă și îi zdrobim cu ajutorul unei prese de cartofi. Cartofii îi transferăm pe o suprafață făinoasă, facem o gaură în mijloc în care spargem oul și punem jumătatea făinii. Amestecăm, dospim cu grijă, dacă este necesar mai adăugăm făină. Să aveți grijă: aluatul trebuie să fie moale! Când este gata, lăsăm să se odihnească puțin.

Întindem aluatul pe o suprafață făinoasă la o grosime de 1,5 cm, după care tăiem aluatul întins în fâșii de 1,5 cm. Rulăm puțin fiecare fâșie, după care feliem în batoane de 1,5 cm lungime. Fiecare baton îl modelăm cu mâinile în formă de fus, după care transferăm pe o tavă făinoasă. Înainte de servire, fierbem în apă sărată, sunt gata când plutesc pe suprafața apei.

 

Sos:

Tăiem tulpinile ciupercilor, ciupercile le rupem cu mâinile, apoi le prăjim – în două-trei porții – într-o tigaie cu puțin ulei. Ceapa o mărunțim și o călim în puțin ulei de măsline, adăugăm cimbrișorul mărunțit, turnăm peste vinul și fierbem câteva minute până când obținem o consistență siropoasă. Adăugăm ciupercile preprăjite, gnocchi-ul fiert și untul rece tăiat în cuburi. Amestecăm cu mișcări circulare până când untul se topește – dacă este necesar, adăugăm puțină apă în care am gătit pasta gnocchi. Condimentăm cu pătrunjel verde mărunțit, sare, piper după gust, stropim cu puțin ulei de măsline și servim cu așchie de parmezan. Putem servi cu chips de ciuperci: ciupercile rupte le prăjim în puțin ulei până devin crocante.