Mandu-ul coreean (ca și celelalte varietăți de aluaturi umplute, colțunași, pachețele) poate apărea în multe roluri diferite pe scena gastronomică, inclusiv ca ingredient de supă, adică gălușcă. Și numele acestei supe este – cât de surprinzător – manduguk, locul său de origine este partea de nord a Coreei și, în ceea ce privește tipul ei, este o membră a familiei supei de tăiței. Baza este de obicei o supă de bază făcută din oase de vită, dar în spiritul libertății culinare poate fi făcută din orice carne sau chiar din legume simple. Umplutura, în mod tradițional, este pregătită din carne tocată de vită, dar creativitatea nu are limite nici în acest sens, cineva mi-a oferit odată o versiune cu kimchi.
Pregătire
În timp ce carnea de pui fierbe, întindem aluatul frământat cu o zi înainte (îi face bine să se odihnească), decupăm discuri din aluat, punem niște umplutură pe fiecare disc și le pliem. Aș dori să vă spun că eu am încercat să învăț modul tradițional de pliere, uitându-mă la o serie de video-uri scurte, dar n-ar fi trebuit să mă nasc aici pentru a avea succes cu asta. Oricum, numai gustul contează! Fierbem „gențiile” în supa stoarsă, condimentăm cu ceapă verde și le consumăm!