Gulie umplută

Porție: 4
  • Distribuiți:

Pregătire

Tăiem pălăria guliilor, le curățăm, scoatem interiorul, după care guliile și pălăriile le gătim în apă puțin sărată. În timp ce guliile fierb, pregătim umplutura. 

Mărunțim ceapa și o călim într-o tigaie în niște ulei, adăugăm morcovul tăiat în cubulețe, frunzele de mangol sau spanac mărunțite, miezul de gulie, turnăm peste smântâna de gătit, condimentăm cu cimbrișor, sare și piper. 

Fierbem până ce se îngroașă. Umplem cu acest mix de legume guliile gătite, le presărăm cu caș ras, le acoperim cu pălăriile gătite și coacem la cuptor de 200 de grade până ce se rumenesc frumos.

În timp ce se pregătesc guliile, pregătim ragu-ul. Prăjim puțin ciupercile în niște ulei de măsline, adăugăm ceapa mărunțită, călim puțin, după care turnăm peste niște vin. Când majoritatea vinului s-a evaporat, adăugăm untul și amestecăm cu mișcări circulare până când untul se topește complet. 

Trebuie să obținem un sos cremos. Condimentăm cu sare, piper, presărăm cu tarhon și pătrunjel mărunțit. 

Servim cu guliile umplute și cu niște vin alb sec și rece.