Melci cu nucă

  • Distribuiți:

Pregătire

Cernem făina, adăugăm drojdia zdrobită, gălbenușurile de ou, oul întreg, sarea și atât lapte cât absoarbe – între timp începem să frământăm aluatul. Când este bine frământat și începe să facă bule, adăugăm uleiul și îl încorporăm. Lăsăm la dospit la temperatura camerei pentru aproximativ 40-50 de minute. Când a crescut frumos, îl transferăm pe o faţă de masă și-l întindem foarte subțire cu mâinile. Aveți grijă să nu rupeți aluatul: să întindeți pe o parte numai până când simțiți că permite aluatul. 

Dacă simțiți că se va rupe, lăsați-l și luați o altă parte a aluatului. Aluatul întins îl ungem cu unt amestecat cu zahăr și-l presărăm cu nucă tocată. 

Rulăm aluatul și-l tăiem în felii de 5 cm. Vom obținem cilindrii și vom ciupi partea de jos a fiecărui cilindru – așa se vor deschide frumos în timpul coacerii.

 Punem cilindrii într-o tavă – tava să nu o ungem cu unt, am pus unt în umplutură! – și îi dospim încă 30 de minute. Preîncălzim cuptorul la 170 de grade și coacem 30-35 de minute pe funcția de ventilație. Când încep să se rumenească, scoatem tava din cuptor și stropim cu lapte amestecat cu esență de vanilie – pe fiecare melc punem aproximativ 2 linguri de lapte. Punem înapoi la copt și coacem încă 10 minute la 150 de grade.