Prăjitura populară spaniolă este pregătită din ingrediente pe care le putem găsi în orice bucătărie, aluatul este prăjit în ulei și este servit rostogolit în zahăr și cu un sos de ciocolată. Este un desert bogat în tot feluri de ingrediente, deci este un desert care se potrivește perfect cu atmosfera exuberantă a carnavalului.
Pregătire
Fierbem apă cu un vârf de cuțit de sare și de zahăr, iar atunci când ajunge la fierbere adăugăm făină și amestecăm pe foc mai mic 1-2 minute. Luăm de pe foc și amestecăm ouăle, unul câte unul. Transferăm aluatul într-un poș de bucătărie cu vârf stelat și presăm fâșii cu ajutorul acestuia într-un bol cu ulei fierbinte. Lăsăm gogoșile să se rumenească bine pe ambele părți, după care le tăvălim calde în zahăr cu scorțișoară. Pentru sosul de ciocolată amestecăm amidon, pudră de cacao și zahăr în lapte și punem la foc. Adăugăm ciocolata, așteptăm până se topește complet, după care fierbem până se îngroașă. Servim fierbinte împreună cu churros.