Punem la fiert spatele și aripile de gâscă. Când încep să fiarbă, îndepărtăm spuma formată la suprafață. După o oră de fierbere adăugăm legumele tăiate în bucăți, fâșii mai mari și condimentele. Fierbem cu clocote mici timp de 3-4 ore.
Între timp, pregătim găluștele de ficat. Curățăm ficații și tocăm sau mărunțim în bucăți mici cu un cuțit ascuțit. Tăiem în bucăți mici chiflele, le punem la înmuiat în lapte călduț, le stoarcem și amestecăm cu ficatul. Condimentăm, adăugăm ouăle și pesmetul, după care punem la o parte amestecul, așteptând ca pesmetul să se „umfle”, adică să absoarbă cât mai mult lichid. Dacă este necesar, mai putem încorpora niște pesmet, la sfârșit, trebuie să obținem un aluat ușor de lucrat. Strecurăm supa și fierbem găluștele în supă de gâscă, dar într-o oală separată – așa ficatul nu va „murdări” supa. Servim cu niște pătrunjel verde proaspăt.