Tort Cremşnit

2025-04-03
  • Distribuiți:

Pregătire

Scoatem aluatul de foietaj din frigider cu o jumătate de oră înainte de coacere. Desfacem foile și le întindem puțin. Decupăm două cercuri de 20 cm din fiecare foaie. Transferăm cercurile decupate și resturile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, le înțepăm cu o furculiță și le coacem la cuptor de 200 de grade timp de aproximativ 15 minute, până ce se rumenesc.

În timp ce aluatul se coace, preparăm crema. Amestecăm zahărul, gălbenușurile, făina și semințele de vanilie până obținem un aluat omogen. Punem la fiert laptele cu teaca păstăii de vanilie. Înmuiem foile de gelatină în apă foarte rece, ca gheața. După ce s-a încălzit până la fierbere laptele, adăugăm câte puțin la aluatul cu gălbenuș. Când aluatul s-a încălzit, încorporăm cele două elemente ale cremei și punem la fiert. Încălzim, amestecând continuu, până ce se îngroașă. Luăm de pe foc și adăugăm foile de gelatină stoarse. Batem albușurile de ou până obținem o cremă tare și adăugăm la crema fiartă. Când este gata, crema se împarte în 6 părți egale.

Asamblare:

Punem prima foaie de aluat copt pe fundul formei de tort, ungem cu o porție de cremă – repetăm până ajungem la ultima foaie. Ultima foaie nu o ungem cu cremă! Punem tortul la frigider peste noapte, a doua zi îl scoatem din forma de tort, decorăm cu cremă, zdrobim marginile aluatului copt și presărăm cu acestea tortul. Putem decora și cu fructe proaspete.