Supă de primavară

2025-05-29
Porție: 8
  • Distribuiți:

Pregătire

Această rețetă încorporează în mod perfect iarna și primăvara, rădăcinoasele din anul trecut cu legumele proaspete. Călim ceapa și morcovii tăiați în cubulețe în niște ulei de măsline. Presărăm puțin cu sare. Dacă pre-prăjim morcovii, supa va avea o zeamă colorată. Adăugăm țelina, pătrunjelul și cartofii tăiați în cubulețe, turnăm peste atâta apă cât să acopere și gătim până este gata. Atunci când legumele aproape s-au înmuiat, adăugăm sparanghelul, mazărea și spanacul. Când mâncarea este gata, condimentăm cu sare, piper. La servire, presărăm cu pătrunjel verde mărunțit și stropim cu niște ulei de măsline. Putem presăra și cu niște semințe prăjite. Este o supă divină de primăvară.