Tocană de ceapă cu găină de pădure

Porție: 4
  • Distribuiți:

Pregătire

Punem la fiert apa sărată pentru mămăligă. Între timp, într-o oală mai mare, călim în ulei cepele feliate, adăugăm puțină sare ca să-și lase zeama mai repede. Condimentăm cu parasol uscat măcinat și piper. Adăugăm ardeiul și roșiile mărunțite. Rupem cu mâna ciuperca găina de pădure. Turnăm peste atâta apă cât să acopere. Între timp, când apa pentru mămăligă începe să fiarbă, adăugăm treptat mălaiul, după care urmează fulgii de drojdie. Când am obținut compoziția dorită, luăm de pe foc, acoperim cu un capac și lăsăm să se odihnească până la servire. Ciuperca găina de pădure necesită 20 de minute de fierbere, iar când s-a înmuiat și baza tocăniței noastre s-a înmuiat de asemenea, se sfărâmă ușor, atunci îngroșăm în felul următor. Ingredientele le amestecăm într-un bol, adăugăm apă în fierbere și amestecăm până obținem o compoziție fără cocoloașe. Adăugăm și din zeama tocăniței, după care turnăm cu grijă la mâncare, amestecând continuu. Lăsăm pe foc până începe să fiarbă. Putem presăra mămăliga cu fulgi de drojdie. Servim mâncarea cu flori comestibile și ceapă perenă mărunțită.