Mlaştină cu muşchi la marginea pădurii

Porție: 2
  • Distribuiți:

Pregătire

Adăugăm agar-agar-ul – un vârf de cuțit – la sucul de castraveți acrit la soare, transferăm într-o formă, fierbem 3-5 minute, după care, la temperatura camerei, lăsăm 20-25 de minute să se răcească, apoi punem în frigider încă 25-30 de minute. Mărunțim ceapa, ciupercile și jumătatea usturoiului. Punem la foc mic o tigaie și o oală. În tigaie punem 50 de grame de unt, iar când începe să sfârâie, adăugăm usturoiul și ciupercile. În oală punem puțin ulei de măsline, în care călim ceapa. Pornim cuptorul și preîncălzim la 180 de grade. Când ciuperca s-a rumenit frumos, turnăm peste vinul alb, condimentăm cu sare, piper și lăsăm să se prăjească încă puțin. Între timp adăugăm pastele „tarhonya” la ceapa călită, amestecăm bine și lăsăm să se prăjească un minut, după care turnăm peste atâta apă cât să acopere, aromatizăm cu un vârf de sare și fierbem 10 minute.  

Facem un aluat de foietaj, pe care îl condimentăm cu unt cu leurdă, așa va primi culoarea verde. Din aluat formăm copacii și punem în cuptor pentru 2 mi­nute. Punem plantele condimentare, usturoiul rămas, puțin ulei de măsline într-un blender și facem un turmix.

Ciupercile prăjite le amestecăm cu pastele „tarhonya”, cu untul rămas și brânza rasă. Acoperim mixtura și punem la o parte până la servire.

Ca ultim pas, pregătim oul fiert moale. Putem să folosim o formă de silicon la gătit, așa nu trebuie să ne facem griji dacă oul s-a fiert sau nu. Merită să adăugați oul fiert, aduce un element cremos la mâncare.

Timp de preparare: 60 de minute.