Plăcintă „kókos”

  • Distribuiți:

Pregătire

Aluat „kőttes”

Activăm drojdia în lapte amestecat cu zahăr, după care, împreună cu oul, turnăm în adâncitura făcută în făina cernută și amestecăm cu degetele, adăugând treptat făină. Între timp, adăugăm atât lapte cât putem încorpora în aluat. La aluatul frământat, mătăsos, adăugăm în 2-3 porții untul. Lăsăm cel puțin 1,5 ore la dospit într-un loc călduros, frământăm încă o dată să scăpăm de aerul acumulat în aluatul nostru, după care lăsăm la dospit încă 1-2 ore la frigider.

 

Pregătim un griș cu lapte nici nu prea tare, nici prea fluid din griș, lapte, zahăr și vanilie. Când s-a răcit puțin, amestecăm cu gălbenușurile. Ungem bine plăcinta întinsă și o coacem în cuptor fierbinte în câteva secunde. Există și variante la care se adaugă și albușurile bătute, așa vom primi o umplutură mai ușoară, pufoasă.