File de păstrăv cu tagliatelle

Porție: 10
  • Distribuiți:

Pregătire

Filetăm păstrăvii și condimentăm cu sare și piper. Fierbem pasta tagliatelle până devine aldente. Aldente înseamnă: bun pentru dinți, așa mănâncă italienii pastele. Prăjim fileurile de păstrăv în unt. Deoarece sunt foarte subțiri, de obicei prăjim numai partea cu piele și așteptăm până tot fileul devine alb. După ce am scos din unt, lăsăm să se odihnească câteva minute.Strecurăm pastele tagliatelle și, într-o tigaie fierbinte, o amestecăm cu semințele de dovleac mărunțite, pesto-ul cu busuioc și niște apă în care am fiert pastele. Presărăm cu cașcaval maturat ras. Strecurăm murătura de ciuperci și o prăjim în puțin unt. La servire, luăm o farfurie adâncă. Punem pastele pe farfurie, deasupra vine fileul de păstrăv, iar la sfârșit aromatizăm cu ciupercă prăjită. Putem să presărăm cu cașcaval maturat, dacă ne place.