Salată de icre

  • Distribuiți:

Pregătire

Punem icrele în multă apă – apa dizolvă sarea –, amestecăm de câteva ori, după care transferăm într-o strecurătoare fină și lăsăm să se scurgă bine. Amestecăm cu zeamă de lămâie și pasăm până la spumare, folosind un blender vertical. Adăugăm treptat uleiul, iar pe măsură ce încorporează icrele uleiul se va schimba și consistența lor, ca în cazul maionezei. Când am adăugat toată cantitatea de ulei, trebuie să obținem o consistență mai tare. Ca ultim pas, stropim pe salata noastră și uleiul de măsline, pe care trebuie să îl încorporăm bine în aluat.

Mărunțim bine ceapa, pe care o stoarcem de zeamă între două hârtii absorbante, după care amestecăm cu crema. Zeama de ceapă poate să înmoaie crema. Merită să o lăsăm să stea la frigider o jumătate de zi.