Pâine cu dovleac

  • Distribuiți:

Pregătire

Feliem dovleacul și-l coacem în cuptor la 180 de grade până ce se înmoaie. Când s-a răcit, folosind un blender vertical, îl zdrobim până obținem o consistență de piure. Facem un amestec din făină, zahăr, condimente, praf de copt și bicarbonat de sodiu într-un bol, iar într-un alt bol, cu ajutorul unui robot de bucătărie, încorporăm ouăle cu untul topit, uleiul și piureul de dovleac, după care adăugăm și ingredientele uscate. Aluatul îl transferăm într-o formă tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu unt – din această cantitate vom obține două pâini. Le coacem în cuptor preîncălzit la 175 de grade pentru aproximativ 45-50 de minute. Înțepăm aluatul cu un ac sau cu o scobitoare ca să verificăm dacă s-a copt: dacă aluatul nu se lipește de ac, pâinea este gata. Feliem după ce s-a răcit.