Cannoli

  • Distribuiți:

Pregătire

Amestecăm făina cu zahărul, sarea și scorțișoara, după care adăugăm untul rece tăiat în cubulețe,  oul, iar la sfârșit vinul și romul. Pregătim un aluat, pe care îl punem la frigider. Între timp, pentru cremă, strecurăm de suc ricotta, după care punem toate ingredientele pentru cremă într-un bol și le mixăm cu un robot de bucătărie până obținem o consistență spumoasă.

Aluatul îl întindem într-o mașină de făcut paste într-o grosime de 3-4 mm și îl decupăm în forme rotunde de 6-7 cm. Formele le întindem puțin cu degetele, după care le înfășurăm în jurul formelor de cannoli – cilindre metalice – la capăt le ungem cu albuș de ou, ca să se lipească. Le prăjim în ulei la 180 de grade până când devin aurii și crocante, iar după ce s-au răcit, le scoatem de pe cilindre. Decorăm după cum ne place – noi am folosit ciocolată topită și fistic – după care le umplem cu cremă și ornăm cu un cubuleț de portocală confiată.

 

Text: Zsuzsi András

Foto: Vajk István Szigeti