Baclava

  • Distribuiți:

Pregătire

1. Pentru umplutură punem nuca și fisticul într-un tocător cu cuțite și le tocăm în bucăți mijlocii, după care le amestecăm cu zahăr.

2. Untul îl topim, foile de plăcinte le despărțim, umplutura o împărțim în cinci porții egale.

3. Întindem o foaie de plăcintă, ungem cu unt topit – repetăm de două ori, iar pe al treilea strat de foaie întindem o porție de umplutură.

4. Rulăm foaia de plăcintă, o tăiem în felii de 3-4 cm, pe care le transferăm foarte strânse într-o tavă de 25x30 de cm. Repetăm această procedură încă de patru ori.

5. Coacem prăjiturile la 180 de grade timp de 40 de minute.

6. Între timp pregătim siropul: punem toate ingredientele într-o oală și le încălzim până la fierbere.

7. Turnăm siropul peste rulourile coapte, fierbinți.

 

Zsuzsi András

Foto: Árpád Balázs