Plăcinta este o specialitate a bucătăriilor din Europa Centrală, având la bază un aluat extrem de simplu – pregătit din făină, oțet, apă, ouă și untură – întins extrem de subțire – atât de subțire încât să se poată citi prin el – umplut extrem de bogat și delicios. În ton cu topping-ul de langoș, Zsuzsi a pregătit acest preparat cu produse lactate: a pus în umplutură brânză sărată și telemea.
Pregătire
Zdrobim brânza de vacă și telemeaua, amestecăm cu smântână, ou, apă și sare. Ungem cu ulei o tavă rotundă, punem pe fund o foaie de aluat, ungem cu ulei și urmează încă 2-3 foi adunate (mototolite ușor), pe care le stropim din nou cu ulei. Peste ele punem jumătate din umplutură, apoi așezăm deasupra 2-3 foi adunate, pe care le ungem cu ulei și le întindem peste restul umpluturii. Închidem cu 2-3 foi de aluat. Coacem în cuptor încălzit la 160 de grade timp de 40-45 de minute.